Socialize

Facebook
Home » Actualitate » Stiri si comunicate » Cel mai bun rezultat din istoria participării românești la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

Cel mai bun rezultat din istoria participării românești la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

Echipa României, participantă la a VII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, a obținut cel mai bun rezultat din istoria participării la această competiție: două medalii de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz.

Medaliile de aur au fost cucerite de Iustina Crăciun și Denis Turcu, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București. Denis Turcu s-a clasat pe primul loc în ierarhia olimpiadei, iar Iustina Crăciun a fost premiată pentru cea mai bună rezolvare a problemelor din cadrul probelor de concurs. Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Alexandru Cuceu (clasa a XI-a, Liceul Internațional de Informatică din București) și Paul Andrei Draghiș (clasa a X-a, Colegiul Național Vasile Lucaciu, din Baia Mare), în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia Cătălinei Mirițescu (clasa a XI-a, Liceul Internațional de Informatică din București).

Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică s-a desfășurat în Grecia (Volos), în intervalul 27 iulie – 5 august. Competiția a reunit peste 100 de concurenți din 20 de țări. Delegația României s-a întors în țară pe 5 august.

Ediția de anul viitor a acestei olimpiade va fi găzduită de țara noastră, la Suceava. (Biroul de Presă al MEN)