Socialize

Facebook
Home » Actualitate » Evenimente » Cinci medalii pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Ştiințe pentru Juniori

Cinci medalii pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Ştiințe pentru Juniori

Olimpicii români participanți la a XI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Ştiințe pentru Juniori, desfășurată în perioada 2-11 decembrie, în Argentina (Mendoza), au obținut trei medalii de argint și trei medalii de bronz. Practic, toți cei șase membri ai lotului au reușit performanța de a se număra printre laureați.

Medaliile de argint au fost cucerite de Ştefan Răzvan Bălăucă (Colegiul Național Mihai Eminescu, din Botoșani), Hakan Calila (Colegiul Național Mircea cel Bătrân, din Constanța) și Tudor Cristian Cozma (Colegiul Național Emil Racoviță, din Iași). Cu bronz au fost medaliați Irina Mălina Strugaru (Colegiul Național din Iași), Andrei Vlad Băsulescu (Colegiul Național Emanoil Gojdu, din Oradea) și Dan-Mircea Neagoe (Şcoala Gimnazială Nr. 16, din Constanța). Toți componenții lotului național sunt elevi în clasa a VIII-a.

Olimpiada Internațională de Ştiințe pentru Juniori este un concurs de tip integrativ, în care problemele acoperă subiecte din trei discipline: chimie, fizică și biologie. Concurenții susțin trei probe (două teoretice individuale și una practică pe echipe compuse din trei elevi). La ediția din acest an au fost prezenți 187 de participanți din 32 de țări. (Biroul de presă al MEN)