Socialize

Facebook
Home » Invatamant » Invatamant superior » Cooperare Științifică și Culturală internațională

Cooperare Științifică și Culturală internațională

Asociația pentru cultură, educație și tineret Vasile Goldiș Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad, Revista „Studii de Stiință și Cultură“ Arad, Academia Română, Filiala Timișoara, Institutul de Studii Banatice Titu Maiorescu au organizat, recent: Colocviul internațional EUROPA: Centru și margine, cooperere culturală transfrontalieră, ediția a VII-a,18-19 octombrie 2018.

Lucrările s-au desfășurat în Aula Ștefan Cicio Pop, a Universității de Vest Vasile Goldiș, Arad, vineri 19 octom­brie 2018, începând cu deschiderea oficială, prezentată de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președinte și rector fondator al Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad, care a transmis celor prezenți un cuvânt de bun venit. Din partea oficialităților locale și a participanților din țară și din străinătate, au adresat cuvinte de salut: dr. Gheorghe Fală, primarul municipiului Arad, Florentina Horgea, prefectul județului Arad, prof. emerit dr. Alvaro Rocchetti, Universitatea Sorbona, Paris 3, prof. univ. dr. Emilia Parpală, Universitatea din Craiova, c.s.dr. Viviana Milivoievici, Academia Română, Filiala Timisoara – Institutul de Studii Banatice „Titu Maiorescu“, Prof. univ. dr. Otilia Hedeșan, Universitatea de Vest Timișoara, conf. univ. dr. Virginia Popovici, Universitatea Novi Sad Serbia.
Lucrările științifice au fost prezentate de către cei peste 30 de autori, în două secțiuni – Centenarul Marii Uniri și Cultură și spiritualitate, care vor fi publicate într-un volum.
Președintele UVVG Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean a acordat mai multe distincții, pentru merite excepționale în activitatea de cercetare științifică și de colaborare cu Universitatea de Vest Vasile Goldiș și cu revista Studii de Știință șă Culturā Medalia de Aur a revenit domnului profesor emerit dr. Alvaro Rocchetti, de la Universitatea Sorbona Paris 3 Franta. Diploma de Excelență i-a fost acordată academicianului Mihai Cimpoi, de la Academia de Științe a Republicii Moldova, prof. univ. dr. Otilia Hedeșan, de la Universitatea de Vest Timisoara, c.c.dr. Viviana Milivoievici, de la Academia Română Filiala Timișoara – Institutul de Studii Banatice „Titu Maiorescu“ și prof. univ. dr. Emilia Parpală, de la Universitatea din Craiova.
În cadrul aceluiași eveniment au fost lansate cărțile următorilor autori: Viviana Poclid Dehelean, Albas­tru-Infinit, ediție bilingvă română-germană, Editura Gutenberg Univers Arad, 2018 (a prezentat: Rudolf Windisch); Rodica Biriș și Viviana Poclid Dehelean, Albastru- Infinit, ediție bilingvă româno-sârbă, Editura Gutenberg Univers, Arad, 2018 (prezentate de Virginia Popović și Vasile Man); Vasile Man, Revelația iubirii, Editura Gutenberg Univers. Arad, 2018 (prezentată de Dumitru Mihăilescu) și Florica Cândea – Revista Studii de Știință și Cultură, volumul XIV, nr. 3, din septembrie 2018, prezentată de Viviana Milivoievici și Vasile Man. În încheierea colocviului, cei prezenți au vizitat Muzeul „Vasile Goldiș“.

Prof. Vasile MAN,
coordonator de proiect