Socialize

Facebook
Home » Actualitate » Programe si proiecte » Cuvinte care se văd, gesturi care se aud

Cuvinte care se văd, gesturi care se aud

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a organizat, săptămâna trecută, la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor, Festivalul‑concurs „CuGetĂ!“ din cadrul proiectului CIVITAS „Cuvinte care se văd, gesturi care se aud“.

Proiectul „Cuvinte care se văd, gesturi care se aud“ se desfășoară în perioada 14 martie‑24 aprilie 2018, fiind inițiat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București prin programul PROEDUS CIVITAS, finanțat de Primăria Municipiului București, în parteneriat cu Teatrul Excelsior.

Acesta a urmărit facilitarea accesului la cultură prin intermediul spectacolului teatral pentru elevii cu deficiențe de auz, sensibilizarea comunității locale la nevoile speciale ale acestora, precum și modul specific de comunicare în spațiul educațional.

Grupul‑ţintă de beneficiari direcţi a fost constituit din elevi şi profesori din cele opt unităţi de învăţământ partenere: Şcoala profesională Specială pentru Deficienţi de auz Sf. Maria, Liceul Tehnologic Special nr. 3, Școala Gimnazială Specială pentru Surzi nr. 1, Liceul Teoretic Jean Monnet, Colegiul Economic Virgil Madgearu, Colegiul Naţional Emil Racoviţă, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii Gheorghe Airinei, susținuți de 17 actori voluntari ai Teatrului Excelsior.

Festivalul‑concurs „CuGetĂ!“ cuprinde cinci minispectacole care vor pune în evidență moda­-
litatea de comunicare și prin intermediul limbajului mimico‑gestual în contextul artei teatrului de educație. Momentele artistice vor fi precedate de Conferinţa de închidere a pro­iectului şi de o Expoziție Photovoice realizată de către cele cinci echipe în cadrul proiectului.

Biroul de presă al ISMB