Socialize

Facebook
Home » Actualitate » Programe si proiecte » Diplomă de onoare pentru Şcoala Gimnazială Zaharia Stancu, Roşiori de Vede, la competiţia Excelenţa în Educaţie, Gala Edumanager

Diplomă de onoare pentru Şcoala Gimnazială Zaharia Stancu, Roşiori de Vede, la competiţia Excelenţa în Educaţie, Gala Edumanager

Şcoala Gimnazială Zaharia Stancu, din Roşiori de Vede, este una dintre şcolile teleormănene al cărui palmares de proiecte de mobilitate pentru cadrele didactice şi de parteneriat între şcoli cu finanţare de la Comisia Europeană este în creştere în ultimii patru ani. Astfel, debutând la Apelul din 2014 cu un parteneriat Comenius Multilateral coordonat de Norvegia, şcoala derulează în prezent, pentru perioada 2017-2019, al doilea parteneriat strategic KA2, coordonat de Polonia,  cu titlul „Never Give Up“. În 2014-2016, activitatea din parteneriatul strategic KA2 cu titlul „A Child is a World“ (Turcia) s-a împletit frumos cu stagii de formare, mobilităţi individuale ale cadrelor didactice din şcoală, în cadrul proiectului KA1 „Motivaţie prin schimbare“.

Experienţele dobândite în proiecte derulate şi integrate în activitatea curentă a şcolii au condus la premierea acestei şcoli şi în competiţia Excelenţa în educaţie, Gala Edumanager. Astfel, Şcoala Gimnazială Zaharia Stancu, din Roşiori de Vede, a fost premiată, obţinând diploma de onoare pentru proiectul de mobilitate KA1 „Motivaţie prin schimbare“ derulat în anul şcolar 2016-2017, cu finanţare europeană.

Un număr impresionant de reprezentanţi ai instituţiilor de educaţie, rectori şi prorectori ai unităţilor de învăţământ superior, public şi privat, inspectori şcolari, manageri ai colegiilor şi liceelor din ţară, profesori, asociaţii studenţeşti şi reprezentanţi ai unor companii cu soluţii pentru mediul educaţional, au participat, pe 22 noiembrie 2017, la cea de-a cincea ediţie a Galei Edumanager.ro.

Evenimentul, devenit deja unul de tradiţie şi de referinţă pentru sectorul educaţional, a fost precedat de Conferinţa Naţională Management Modern în Educaţie, care le-a oferit participanţilor, reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ universitar şi preuniversitar, informaţii relevante despre aplicaţii şi soluţii de comunicare, utilizarea instrumentelor IT în procesul educaţional, legislaţie, fonduri europene, management instituţional.

Pentru a câştiga premiile Galei Edumanager.ro, instituţiile de învăţământ preuniversitar şi universitar interesate, precum şi unele organizaţii profesionale din domeniul educaţiei şi-au înscris în competiţie proiectele de succes din acest an sau pe cele aflate într-o etapă suficient de avansată, astfel încât să permită evaluarea indicatorilor de succes.

Evenimentul a fost prezentat la întâlnirea de informare Erasmus+ Eurodesk/Poveşti de mobilitate – ediţia 2017, care s-a realizat la Şcoala Gimnazială Zaharia Stancu, din Roşiori de Vede, în data de 7 decembrie 2017, acţiune la care au participat reprezentanţi ai şcolilor şi liceelor din oraşul Roşiori de Vede, beneficiari de mobilităţi în cadrul proiectelor KA1 şi KA2. Profesorii şcolii au oferit participanţilor la întâlnire, colegi ai lor, referinţe despre ce a însemnat proiectul câştigător la gală, contribuţiile personale la scrierea şi implementarea acestuia, precum şi la rezultatele şi impactul experienţelor personale şi profesionale ale mobilităţilor.

 Director, Prof. Gina STĂVĂRACHE