Socialize

Facebook
Home » Calitate si performanta » Premianti si olimpici » Două medalii de argint pentru echipele româneşti prezente la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene/EUSO 2018

Două medalii de argint pentru echipele româneşti prezente la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene/EUSO 2018

Echipele României au obținut două medalii de argint la a XVI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), desfăşurată în perioada 28 aprilie-5 mai, la Ljubljana (Slovenia).

Componența celor două echipe medaliate este următoarea: Răzvan-Adrian Covache-Busuioc – Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Alexandria, Teodora Stan și Vasile Mihai – Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București (echipa A), respectiv Irina Maria Palaghia – Colegiul Național Militar Tudor Vladimirescu din Craiova, Antonia-Georgiana Zavate – Colegiul Național Militar Gh. Roșca Codreanu din Bârlad (jud. Vaslui) și Ariana-Dalia Vlad – Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București (echipa B). Toți cei șase elevi sunt în clasa a X-a.

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, în care fiecare stat poate înscrie două formaţii compuse din câte trei elevi. Participanţii susţin două probe practice cu durata de patru ore fiecare, la trei discipline – biologie, chimie şi fizică, punctele de la fiecare experiment cumulându-se în contul echipelor. Ediţia din acest an a reunit 50 de echipe din 25 de state ale Uniunii Europene.

Coordonatorul echipelor este Daniela Bogdan, membru în board-ul EUSO şi mentor pentru chimie, secondată de Georgiana Duţă-Cornescu (mentor pentru biologie) şi Marian Viorel Anghel (mentor pentru fizică).

Biroul de Comunicare al MEN