Socialize

Facebook
Home » Noutati » Două medalii de aur și patru medalii de argint la Balcaniada de Matematică pentru Juniori

Două medalii de aur și patru medalii de argint la Balcaniada de Matematică pentru Juniori

olimpici

Lotul olimpic de juniori al României a cucerit șase medalii (două de aur și patru de argint) la a XVII-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfășurată în Turcia (Antalya), în perioada 21-26 iunie 2013.
Medaliile de aur au fost obținute de Laurențiu Ioan Ploscaru (clasa a IX-a, Colegiul Național Alexandru Lahovari, din Râmnicu Vâlcea) și de Andrei Teodor Andronache (clasa a IX-a, Liceul Internațional de Informatică din București). Practic, cei doi olimpici au repetat performanța de anul trecut, când au fost laureați tot cu aur, în Grecia. În plus, Laurențiu Ioan Ploscaru s-a clasat și de această dată pe primul loc, la individual, grație punctajului maxim obținut. În clasamentul neoficial pe națiuni, România a ocupat prima poziție.
Medaliile de argint au revenit următorilor elevi: Andrei Pașa (clasa a VIII-a, Colegiul Național din Iași), Filip Ion (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Nr. 56, din București), Cristian Teleanu (clasa a IX-a, Liceul Teoretic Ovidiu, din Constanța) și Ciprian-Mircea Bonciocat (clasa a VII-a, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, din București).
Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate în zona balcanică. (Biroul de Presă al MEN)