Socialize

Facebook
Home » Actualitate » Programe si proiecte »   Învaţă şi dă mai departe! De la Erasmus la Erasmus+ O poveste de 30 de ani

  Învaţă şi dă mai departe! De la Erasmus la Erasmus+ O poveste de 30 de ani

 

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) a organizat, săptămâna trecută, la Bucureşti, conferinţa anuală „Învaţă şi dă mai departe!”. 

Evenimentul şi-a propus să  sărbătorească cei 30 de ani de pro­gram Erasmus în Europa şi 20 de ani de program în România, promovând, în acelaşi timp, rezul­tatele proiectelor implementate în intervalul 2007-2017.

Programul a schimbat vieţile a peste 9 milioane de oameni la nivel european de la lansarea sa în anul 1987.

La eveniment au participat 200 de repre­zentanţi de organizaţii şi instituţii care sunt implicate în domeniul învăţării, în România: Inspectorate şcolare judeţene, şcoli, universităţi, organizaţii non-guvernamentale, formatori. Partici­panţii au avut, astfel, posibilitatea să împărtăşească experienţe în cadrul atelierelor axate pe teme de interes în ceea ce priveşte derularea de proiecte la nivel european, dar şi să participe la discuţii despre viitorul program destinat educaţiei, formării profesionale şi tinere­tului care va începe din anul 2020.

În cadrul evenimentului au fost invitaţi să ia cuvântul reprezentanţi ai Comisiei Europene în România, ai Ministerului Educaţiei Naţionale şi ai Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Andra DOBRE