Socialize

Facebook
Home » Actualitate » Programe si proiecte » Jocurile copilăriei și sportul aduc elevii europeni împreună

Jocurile copilăriei și sportul aduc elevii europeni împreună

Mai mulţi elevi din cinci ţări europene şi o parte din elevii de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, din Bucureşti, îndrumaţi de cadre didactice de la şcolile partenere în proiect (Polonia, România, Bulgaria, Turcia, Slovenia, Portugalia), vor participa la o nouă întâlnire în cadrul proiectului „National Games and Sports Bring Us Together“, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+. În săptămâna 8-12 octombrie 2018, elevii vor participa la o serie de activităţi organizate la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, din Bucureşti.

Prima zi, 7 octombrie 2018, va oferi oaspeţilor străini posibilitatea de a vizita şcoala, de a se familiariza cu profilul şcolii şi cu elevii români. După prânz, fiecare echipă parteneră în proiect va prezenta jocuri ale copilăriei şi îi va antrena şi pe ceilalţi în bucuria jocului (la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, din Bucureşti, începând cu ora 9 a.m.).

Marţi, 9 octombrie 2018, se vor organiza o întâlnire cu un nutriţionist în cadrul activităţii „Eating Healthy Is a Sport!“ şi un atelier de bricolaj pentru a se ilustra „The Giant Pyramid of Foods and Sports“, urmând ca, la finalul zilei, elevii să se relaxeze împreună într-un centru comercial (la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, din Bucureşti, începând cu ora 9 a.m.).

Miercuri, 10 octombrie 2018, va fi ziua în care elevii vor învăţa despre motivaţie, ambiţie şi reuşită de la o vedetă sportivă şi de la un psiholog – Be Strong! IS FOR SPORT! După-masă elevii vor concura într-un concurs de înot ad hoc (la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, din Bucureşti, începând cu ora 9 a.m.; la bazin de înot).

Joi, 11 octombrie 2018, va fi ziua dedicată unei incursiuni culturale, vizitele programate la Castelele Bran şi Peleş oferind elevilor şi profesorilor posibilitatea de a cunoaşte o parte din frumuseţile naturale şi arhitecturale ale României (Excursie de o zi, Bucureşti-Bran-Sinaia-Bucureşti).

Vineri, 12 octombrie 2018, se vor acorda certificatele de participare şi toţi elevii şi profesorii străini vor avea ocazia să îşi ia rămas-bun de la Bucureşti vizitând Palatul Parlamentului şi Muzeul Satului (la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, din Bucureşti, începând cu ora 9 a.m.; excursie în Bucureşti).

Pe lângă oportunităţile de informare, colaborare, competiţie şi socializare, elevii şi profesorii din cele șase ţări vor avea prilejul de a utiliza limba engleză deoarece aceasta este limba folosită pentru a comunica în cadrul proiectului.

Aşadar, jocurile şi sportul îi vor aduce pe copii împreună, iar specialiştii le vor oferi informaţiile de care au nevoie pentru a se bucura de sport, performanţă, mişcare şi joc, totul fiind organizat cu sprijinul financiar acordat de către Uniunea Europeană prin ANPCDEFP, în cadrul Programului Erasmus+. Proiectul „National Games and Sports Bring Us Together“ readuce pentru o săptămână (8-12 octombrie 2018), în atenţia tuturor celor implicaţi, jocurile copilăriei şi aduce în prim-plan importanţa practicării sportului, limbajul comun unind copiii din șase ţări europene.

Colegiul Naţional Emil Racoviţă, din Bucureşti, este o instituţie şcolară de stat, situată pe Şoseaua Mihai Bravu nr. 169, Bucureşti, sector 2. Clasele P-XII sunt organizate pe profiluri, profilul vocaţional oferind posibilitatea elevilor să practice înotul de performanţă.

Proiectul „National Games and Sports Bring Us Together“ este primul proiect de parteneriat strategic derulat de instituţie în cadrul Programului Erasmus+.

Prof. Adriana Olaru
Prof. Robertino Penciu
Colegiul Naţional Emil Racoviţă Bucureşti