Socialize

Facebook
Home » Actualitate » Stiri si comunicate » Locul III pentru echipa României și două mențiuni individuale la Olimpiada Internațională de Lingvistică

Locul III pentru echipa României și două mențiuni individuale la Olimpiada Internațională de Lingvistică

La prima participare oficială la Olimpiada Internațională de Lingvistică, lotul olimpic al României a reușit performanțe notabile atât în proba pe echipe (locul III și medalie de bronz), cât și în proba individuală (două mențiuni).

Echipa care s-a clasat pe podium a avut în componență următorii elevi: Maria-Cristina Ionescu (Galați), Cătălina Stelea, Marius Todea (ambii din Brașov) și Remus Iosifescu (București). Pe lângă acest rezultat, Maria-Cristina Ionescu și Marius Todea au obținut mențiuni și în concursul individual. Lotul olimpic a fost pregătit de Roxana Dincă și Adina Dragomirescu, profesori la Facultatea de Litere a Universității București.

Olimpiada Internațională de Lingvistică este un concurs organizat pe două niveluri: o probă individuală și o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală și logică matematică în procesul de înțelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea și reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcția de structuri care favorizează învățarea cu ușurință a oricărei limbi.

Ediția a XI-a a Olimpiadei Internaționale de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiții internaționale de științe, s-a desfășurat la Manchester, în perioada 22-27 iulie. În acest an, au participat 138 de concurenți din 26 de țări din întreaga lume (Australia, Brazilia, Bulgaria, China, Cehia, Estonia, Israel, Japonia, Singapore, SUA, Emiratele Arabe Unite, Vietnam etc.). (Biroul de Presă al MEN)