Socialize

Facebook
Home » Actualitate » Stiri si comunicate » MEN a finalizat reevaluarea ofertelor privind achiziționarea de noi manuale pentru clasele I și a II-a, în format print și digital

MEN a finalizat reevaluarea ofertelor privind achiziționarea de noi manuale pentru clasele I și a II-a, în format print și digital

Ministerul Educației Naționale, prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), a finalizat procedura de reevaluare a ofertelor de manuale școlare pentru clasele I și a II-a (în format print și digital), din cadrul licitației publice privind achiziționarea acestora.

Reevaluarea a ținut cont de prevederile Deciziei Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), din data de 10 septembrie a.c., și s-a realizat în baza legislației în vigoare privind licitațiile publice. Termenul de finalizare a reevaluării a fost stabilit în maximum două săptămâni de la momentul publicării deciziei.

Reevaluarea este prima etapă din proce­dura de licitație. De luni, 22 septembrie, CNEE va informa toți ofertanții cu privire la rezultatele evaluării proiectelor de manuale depuse. Din punct de vedere legal, imediat după această informare, participanții la reevaluare pot depune contestații. Într-o astfel de situație, MEN va aștepta decizia de soluționare a CNSC și va aplica prevederile acesteia, în limita termenelor legale.

Etapa următoare va presupune semnarea acordurilor-cadru între CNEE și ofertanții câștigători. Imediat după acest moment, cadrele didactice din învățământul primar vor fi consultate asupra manualelor care urmează să fie folosite la catedră, pentru a putea opta pentru acelea pe care le consideră potrivite. Consultarea se va face pe o plat­formă on-line, aceeași pe care se vor centra­liza comenzile de manuale ale fiecărei unități de învățământ. După centralizarea comen­zilor, CNEE va încheia contracte cu fiecare ofertant în parte. (Biroul de Presă al MEN)