Socialize

Facebook
Home » Actualitate » Stiri si comunicate » MEN continuă procedurile de achiziție a noilor manuale pentru clasele I și a II-a

MEN continuă procedurile de achiziție a noilor manuale pentru clasele I și a II-a

Ministerul Educației Naționale anunță că procedurile de licitație pentru achiziționarea de manuale noi – pe hârtie și digitale –, destinate claselor I și a II-a, continuă. MEN a luat act de Decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) și va face ajustările necesare acolo unde acest lucru s-a dispus.

MEN asigură elevii, părinții și dascălii că manualele vor ajunge în școli imediat ce procedura de licitație se va finaliza și că instituția face toate demersurile pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, respectând însă termenele legale.

MEN precizează că scopul principal al instituției este acela de a asigura materiale didactice de calitate, moderne, adaptate noilor programe și noilor cerințe ale lumii în care copiii noștri trăiesc. Este pentru prima oară în ultimii 10-14 ani când MEN face acest pas important în sistemul de învățământ.

MEN îi asigură pe toți beneficiarii sistemului de educație că va urmări întotdeauna interesul elevilor și al școlii, și nu interesele financiare ale celor care au blocat procedura, generând această întârziere a modernizării manualelor. (Biroul de Presă al MEN)