Socialize

Facebook
Home » Actualitate » Stiri si comunicate » Ministerul Educaţiei a aprobat o nouă serie de manuale şcolare pentru elevii de clasa a V-a

Ministerul Educaţiei a aprobat o nouă serie de manuale şcolare pentru elevii de clasa a V-a

Ministrul educaţiei naţionale, Liviu Marian Pop, a aprobat, pe 6 septembrie, prin ordin, manualele şcolare de clasa a V-a pentru cinci discipline: Istorie, Educaţie tehnologică, Informatică, Limba engleză (limbă modernă 2) şi Limba engleză (limbă modernă 1) – studiu intensiv.

Decizia survine în urma rezoluţiilor formulate de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) pe marginea contestaţiilor depuse de editurile participante la licitaţia orga­nizată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) în cursul acestui an.

Manualele şcolare pentru cele cinci discipline menţionate mai sus se adaugă celor aprobate la începutul lunii august pentru şapte discipline din loturile care nu au făcut obiectul contestaţiilor.

Joi, 7 septembrie, editurile vor depune la CNEE manualele aprobate astăzi, alături de versiunile digitale corespunzătoare. Ulterior, acestea vor fi încărcate pe platforma manuale.edu.ro, iar în perioada 11-15 septembrie, cadrele didactice care predau la clasa a V-a îşi vor exprima opţiunile în raport cu oferta existentă. În funcţie de aceste opţiuni, Ministerul Educaţiei Naţionale va semna contractele cu edi­turile furnizoare. Calendarul de distribuţie prevede livrarea tiraj­elor către şcoli la începutul lunii octombrie.

 Biroul de Comunicare al MEN