Socialize

Facebook
Home » Actualitate » Stiri si comunicate » Ministerul Educației organizează simulări ale examenelor naționale la sfârșitul lunii februarie (EN VIII) și începutul lunii martie 2015 (Bacalaureat)

Ministerul Educației organizează simulări ale examenelor naționale la sfârșitul lunii februarie (EN VIII) și începutul lunii martie 2015 (Bacalaureat)

Ministerul Educației și Cercetării Științifice a stabilit ca simulările examenelor naționale din anul școlar 2014-2015 să se desfășoare în zilele de 23, 24 și 25 februarie (evaluarea națională pentru elevii clasei a VIII-a), respectiv 2, 3, 4 și 6 martie (bacalaureat – pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a).

Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de bacalaureat național și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2014-2015 sunt: Limba și literatura română (23 februarie), Matematică (24 februarie) și Limba și literatura maternă – pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (25 februarie). Afișarea rezultatelor este programată pentru data de 6 martie.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a din anul școlar 2014-2015 are următorul calendar: Limba și literatura română (2 martie), Limba și literatura maternă (3 martie), proba obligatorie a profilului (4 martie) și, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării (6 martie). Toate probele sunt scrise. Afișarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie.

În vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. (Biroul de Presă al MEN)