Socialize

Facebook
Home » Calitate si performanta » Premianti si olimpici » Olimpicii români au cucerit patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI 2015)

Olimpicii români au cucerit patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI 2015)

Lotul de informatică al României a obținut patru medalii – o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz – la a XXII-a ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfășurată în perioada 29 iunie – 4 iulie, la Brno (Cehia).

Laureat cu argint la ediția precedentă, Alexandru Velea (clasa a XII-a, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, din Cluj-Napoca) și-a îmbunătățit performanța, cucerind de această dată medalia de aur. Medaliile de argint au fost obținute de Rareș-Darius Buhai (clasa a XII-a, Colegiul Național Liviu Rebreanu, din Bistrița) și Valentin-Marius Hârșan (clasa a XII-a, Liceul Internațional de Informatică din București). Medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa (clasa a X-a, Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, din Vaslui).

La a XXII-a ediție a CEOI au participat 44 de concurenți din 10 țări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depășește 19 ani la data concursului.  Prima ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfășurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la inițiativa țării noastre.

(Biroul de presă al MECS)