Socialize

Facebook
Home » Calitate si performanta » Premianti si olimpici » Palmaresul delegației României la Olimpiada Internaţională de Informatică în Echipe 2019

Palmaresul delegației României la Olimpiada Internaţională de Informatică în Echipe 2019

Echipa Colegiului Național de Informatică Tudor Vianu, din Bucureşti, și echipa Centrului Judeţean de Excelenţă Prahova, reprezentantele României la a III-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Informatică în Echipe/IIOT (20-24 mai, Moscova), au obținut medaliile de aur și de argint.

Medaliată cu aur, echipa Colegiului Național de Informatică Tudor Vianu are următoarea componență: Ovidiu Răzvan Hârșan, Ştefan Manolache, Alexandru Petrescu, Ioan Cristian Pop și Andra Elena Mircea (rezervă). Toți cei cinci elevi sunt în clasa a XII-a.

Echipa Centrului Judeţean de Excelenţă Prahova a intrat în posesia medaliei de argint în următoarea formulă: Maria Alexa Tudose (clasa a XI-a/Colegiul Național Ion Luca Caragiale, din Ploiești), Ioan Alexandru Ilaşi (clasa a XI-a/Colegiul Național Mihai Viteazul, din Ploiești), Matei-Costin Banu (clasa a XII-a/Colegiul Național Mihai Viteazul, din Ploiești), Theodor-Ștefan Cristea (clasa a XII-a/Colegiul Național Ion Luca Caragiale, din Ploiești) și Andrei Onuț (clasa a IX-a/Colegiul Național Ion Luca Caragiale, din Ploiești) – rezervă.

Echipele au fost însoțite și coordonate de Nușa Dumitriu-Lupan (inspector școlar, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui şi director al Centrului Județean de Excelență Vaslui) și Elena-Daniela Lica (profesor la Liceul Teoretic I.L. Caragiale, din Ploiești, și director al Centrului Județean de Excelență Prahova).

Ministrul educației naționale, Ecaterina Andronescu, a întâmpinat și felicitat delegația României pentru performanța reușită, la întoarcerea în țară, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă“.

Biroul de Comunicare al MEN