Socialize

Facebook
Home » Invatamant » Liceu » Rezultate deosebite pentru olimpicii români la Olimpiada Internațională țărilor din Asia/APHO 2015 de Fizică a

Rezultate deosebite pentru olimpicii români la Olimpiada Internațională țărilor din Asia/APHO 2015 de Fizică a

13 josAflată la a doua prezență în calitate de invitat special la Olimpiada Internațională de Fizică a țărilor din Asia/APHO 2015 (Hangzhou, 3-11 mai), echipa României a obținut 7 medalii (trei medalii de aur, două medalii de argint și două medalii de bronz) și o mențiune.

 Medaliați în 2014 cu argint, Dan Ștefan Eniceicu (clasa a XI-a), Tudor Costel Crețu (clasa a XI-a) și Cristian Alexandru Frunză (clasa a XII-a) au cucerit acum medaliile de aur. Medaliile de argint au fost obținute de Ileana Rugină (clasa a XII-a) – mențiune la ediția precedentă – și Andrei Răduc (clasa a XII-a), iar cele de bronz de Gabriel Găitan (clasa a XII-a) și Mălin Stănescu (clasa a XI-a). Ovidiu Mihai Popa (clasa a XI-a) a fost distins cu mențiune. Toți cei opt elevi laureați studiază la Liceul Internațional de Informatică din București.

Pregătirea olimpicilor a fost asigurată de doamnele profesor Rodica Ionescu și Delia Davidescu, precum și de cadrele didactice care au luat parte la stagiul de pregătire și selecție a lotului de fizică, provenite atât din unități de învățământ preuniversitar, cât și din facultățile de fizică din București, Iași, Craiova și Cluj-Napoca.

Ajunsă la a XVI-a ediție, competiția este destinată exclusiv statelor de pe continentul asiatic, România fiind singurul stat din afara acestui spațiu, invitat să participe în semn de recunoaștere și apreciere a rezultatelor deosebite obținute în fiecare an la Olimpiada Internațională de Fizică. Delegația României a fost condusă de doamna Delia Davidescu (Liceul Internațional de Informatică din București) și domnul Sebastian Popescu (conf. univ. dr. și decan al Facultății de Fizică din cadrul Universității Al.I. Cuza, din Iași). (Biroul de Presă al MECS)