Socialize

Facebook
Home » Invatamant » Invatamant superior » Studenții UB au câștigat o medalie de aur și șapte de bronz la concursul Markstrat 2014

Studenții UB au câștigat o medalie de aur și șapte de bronz la concursul Markstrat 2014

Echipa care a reprezentat Universitatea București (UB) la cea de-a XVI-a ediție a concursului Markstrat, organizată de consorțiul Dukenet în Marea Britanie, a obținut o medalie de aur și șapte de bronz, anunță reprezentanții UB.

La acest concurs, echipa UB a fost formată din opt studenți de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, secția Limbi Moderne Aplicate și masteratul Cultura și Limbajul Organizațiilor Europene, și de la Facultatea de Administrație și Afaceri: Eduard Popescu (medaliat cu aur), Alexandra Murgu, Andreea Birsan, Izabela Tranca, Vlad Aurelian Popescu, Nicoleta Sava, Medeea Mavru, Miruna Ghimis (medalii de bronz). Echipa a fost condusă de conf. dr. Diana Ioniță și prof. dr. Magdalena Platis-Iordache. În cadrul concursului Markstrat, studenții au luat parte, timp de o săptămână, la 11 runde de simulare pe probleme de marketing în limba engleză, online, fiind coordonați de către profesori sau instructori din țările participante.

Au fost testate, astfel, cunoștințele de limba engleză, limbajul terminologic specific domeniului marketing, conceptele teoretice de marketing și management, competențele IT, dar și modul de lucru în echipă, viteza și spontaneitatea luării de decizii sau găsirii de soluții, munca în regim de stres, competența de autoevaluare și de reacție în situații-limită.

„Strategia folosită de către firma virtuală concepută de studenții Universității din București a impresionat juriul în urma rapoartelor intermediare predate la sfârșitul fiecărei runde și a prezentării finale. Din experiența anilor anteriori, o astfel de distincție deschide ușile companiilor multinaționale la angajare, făcând diferența dintre absolvenții Universității din București și alți candidați”, se arată într-un comunicat remis luni de UB.

Concursul a avut loc în perioada 25 ianuarie – 1 februarie 2014 la University of The West of Scotland. La competiție au participat 79 de studenți și 14 cadre didactice din Marea Britanie, Germania, Polonia, Finlanda, Țările de Jos, Franța, Spania și România. (Sursa: Realitatea TV)