Socialize

Facebook
Home » Actualitate » Programe si proiecte » Un proiect de succes al Şcolii Gimnaziale Grigore Moisil, Ploieşti, premiat în cadrul Conferinței anuale eTwinning, Varşovia 2018

Un proiect de succes al Şcolii Gimnaziale Grigore Moisil, Ploieşti, premiat în cadrul Conferinței anuale eTwinning, Varşovia 2018

În  perioada 25-27 octombrie 2018, la Varșovia, Polonia,  a avut loc Conferința anuală eTwinning cu genericul  „eTwinning și patrimoniul nostru: trecutul se întâlnește cu viitorul“ la care au participat peste 500 de profesori din întreaga lume. Din delegaţia  României au făcut parte  două  cadre didactice care au coordonat proiectele eTwinning  câştigatoare ale  competiției Premiile Europene  eTwinning 2018. În cadrul acestei competiții au fost înscrise 700 de proiecte  care au intrat în procesul de evaluare, la cele trei categorii de vârstă şi de la cele șapte categorii speciale.  Profesorii  români care au urcat pe podiumul de la Varşovia sunt: Uleia Magda din Bucureşti,  care a obținut premiul european  la categoria de vârsta 16-19 ani, şi Stan Cristina, profesoară de limba franceză la Şcoala Gimnazială Grigore Moisil, din Ploieşti, care, împreună cu elevii săi, a coordonat proiectul  „Twinlettres: regards critiques sur le monde“, proiect care  a obţinut premiul special pentru limba franceză. Desfăşurat  în anul şcolar 2016-2017, proiectul Twinlettres: regards critiques sur le monde a avut ca parteneri România, Grecia, Italia, Spania, Tunisia şi Belgia. Elevii ploieşteni  au  experimentat cu un nou gen de colaborare care a constat în a scrie un roman epistolar colaborativ  cu scopul de a prezenta  în mod critic societatea din jurul lor. Propunând o reflecție asupra evenimentelor actuale, proiectul subliniază tema incluziunii și își propune să promoveze o atitudine responsabilă față de problemele cu care se confruntă cetățenii secolului XXI.

Conferința a debutat cu discursurile lui Tibor Navracsics, comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport, și Anna Zalewska, ministrul polonez al educației naționale, care au oferit o imagine de ansamblu a programului eTwinning și au vorbit despre rolul acestuia pentru perioada următoare de implementare a programului-cadru Erasmus+.

Conferința anuală eTwinning 2018 și cele 40 de workshopuri, cu diverse tematici specifice, au oferit participanților oportunitatea de a-și însuși metode educaționale noi pentru consolidarea educației privind patrimoniul cultural în școli,  de a interacționa și de a învăța din cele mai bune practici ale profesorilor cu experiență în cadrul proiectelor eTwinning.

Prof. Cristina STAN, 
Şcoala Gimnazială Grigore Moisil, Ploieşti